Wednesday, February 24, 2010

13 tahun lagi

Saya rasa saya perlu mandi bunga.
Asyik terserempak dgn accident yang betul-betul terjadi depan mata.
Kesian mamat tu tercampak dari motor lalu berguling-guling depan kereta saya.
Nasib baik saya bwk slow tak mcm selalu mencanak je laju tak pandang kiri kanan.
Saya tengok baju mamat tu terkoyak-koyak dah mcm roti kirai.
Ape lagi bang, mintak lah royalti kat kereta yang langgar abg tu.

Pagi jem.
Balik petang pun jem jugak.
Saya sudah tidak tahan lagi.
Keluar lah seawal mana, sesubuh hadam sekali pun.
Kalau dah nama pun 'KL'.
Jem tu dah jadi biasa.
Kalau tak jem tu yang luar biasa.

Cepatlah pindah.
JPA beritahu giliran pertukaran saya bernombor 13.
Ye 13.
13 tahun agaknya baru dpt tukar.

Saya sudah tak tahan.
Hilang semua selera makan.

29 comments:

h-huda said...

13 tahun lagik?kalo 13 tahun lagik i bleh pindah i gih melalak kat kpm.haha.

hang on.dapat tuh,13 minggu lagik kot;)

Ezzah said...

ishkk..anggap je la 13 tu sbg 13 minggu! dianggap tahun mmg lama! :)

oitt...layout baru nih susah nk baca tulisan tuhhhh...cam same kaler jaaaa... :P

SurayaHarris said...

sekarang kerja gomen eh faten...bagusnya..=)

Mimy Hamid said...

hidup di KL..mmg la jem menyesakkan hidup..bensiiiiii

sarahunny said...

terbayang2 eh? still terkejut lagi kot.. saya penah macam ni masa kecik2 dulu.. papa terlanggar orang.. ingat la lagi..

lepas tu sindrom tengok pic hantu.. terbawa2 sampai besar..jom mandi bunga sama2 sis :)

Iena said...

tu la wak... warga kl ngan jem mmg x dpt dipisahkn...

ratna said...

faten.. awak kat KL tinggal kat mana? keje kat mana? kalau naik kereta kat KL ni mmg kena kuar awal subuh nak pegi keje kan.. pernah laluinya.. tp skrg tak lagi.. alhamdulillah masalah dah okay then skrg kami naik motor ajer pegi keje.. itu pun amik masa 20 mnt nak sampai opis.

mrs_yus said...

haissy betambah kurus lah mrs pae sorg nii..keep sabar okeey :)

fizamior said...

u duduk kt mana? keje kt jabatan mane? nk tukar mmg payah skit ...

cik EPAL said...

jangan tak makan. makan :)

Ashikin said...

alahai... ciannye. xpe ingat yg baik2 je. eksiden dpn mata tu, anggapla peringatan utk kita n supaya kita lebih bersyukur dan x leka k..

Lady of Leisure said...

sabar faten.. jangan sampai hilang selera makan... nanti sakit lak..
:)

fatenton said...

huda,
saya mmg rase nak melalakk punn :_(
hopefully.. doakan wak. tq :)

fatenton said...

ezzah,
tapi mmg lah betul..
mmg lama pun.. menyampah je!

fatenton said...

suraya, ye saya.. klu bukan gomen tak payah pening2 nak pindah2.. berenti je terus :)

fatenton said...

sis mimi,
kann?? i pun bencii!

fatenton said...

sara..
kite ni dah mmg penakut tapi nak jugak tgk benda2 mcm tu..hehehe

fatenton said...

iena,
betul. sakit kaki i tau.

fatenton said...

kak ratna,
faten keje area kl yang mmg area yang sgt sesak bila pagi2..

klulah kereta ni boleh letak sayap.. dah lama buat :D

fatenton said...

sarah,
kurus sekejap aje ni.. hehehe :D

fatenton said...

fiza,
keje di kl area sg besi..
gomen mmg susah betul nak dpt tukar.. nak tak nak kenalah tunggu.. :(

fatenton said...

cik epal,
aisehh.. tak makan tu kejap je wak.. :D

fatenton said...

asyikin,
faten pun fikir mcm tu..
die nak suruh kite beringat..
faten ni masa nampak tu mmg lah beringat..lepas tu laju balik.. :D

fatenton said...

lady,
awk percaya ke kita hilang selera makan??
makin kuat makan adelah.. hihihii :D

cik EPAL said...

jangan tak makan. nanti tak sehat karang :)

ahmad said...

sekejap je...pejam celik pejam celik

SurayaHarris said...

faten, sy dah privatekan blog..kasi email add eh so i can add u..=)

JUE said...

ada la rezeki tu nnti...sabar yer? =)

thanx penah singgah blog kak jue. eh..br arini baca komen yg post aritu. hehe..

Putri Ramlan said...

hmmm.. sy tak sabar nak ada rumah sendiri! :0