Wednesday, February 10, 2010

i speak when i need to speak

"Perempuan bila bercakap, cakap dari hati"..

tapi...

"Lelaki bila bercakap, cakap dari mulut.. tapi hati?"..


Sebab itu, kalau sebelum kawin lain..tapi bila lepas kawin lain..jangan cepat melenting..
Itu semua pasti akan berlaku..tak banyak sikit mesti ada..
Kalau bukan sekarang, 3 tahun, 5 tahun, 10 tahun..
Kena pandai handle diri dan emosi..
Jadi, berdoa sajelah. :)


* ini bukan saya cakap.. saya hanya angguk dan setuju.

12 comments:

~~*Ummi AFD*~~ said...

betul tu, kebanyakkan macam tu la...

Jun said...

hehe...yg pasti, jgn sesekali tipu..nway, give n take itu penting..mmg selalunye lepas kawen mcm2 yg 'kurang' timbul sbb masa cintan2 x pandang sume tu..tp mana ade yg sempurna..

bobo comel said...

huhuuh..x semua lelaki cam tu le fatenton...

mirul still ckp dr hati yg tulus.i'm really mean it :)

Lady of Leisure said...

asam garam berumahtangga... biasa sbnrnya tu... :)
kalau happy je memanjang tak thril jugak... to me kejayaan sesebuah relationship bukan bila dua pasangan sekepala boleh hidup bahagia bersama, but bila pasangan tak sekepala boleh hidup bahagia bersama..
hehe...
apa2 pun all the best dalam melayari alam rumahtangga..
:)

fatenton said...

ummi..
kan? tak dinafikan mmg jadi benda2 mcm ni..

fatenton said...

hye kak junn
yup.. insyaallah takkan sesekali tipu.. mmglah..mane ade yang sempurna..perlu give n take..kite pun tak sesempurna mana..

fatenton said...

kak iera..
yeke?wahhh untunglah bobo..hahha
mmglah tak semua laki gitu..tapi kebanyakkannya mcm tuuuuu

fatenton said...

lady,
betul!
tak sama perangai tulah yang buat saling melengkapi..

ratna said...

pasal tu kalau lelaki ckp apa kita jgn percaya 100% sbb ckp2 dia bukan dari hati. sama jugak kalau dia maki ker.. dia marah ker.. itu semua dari mulut jer.. tak semestinya apa yg dia mki & marah tu betul2 dia maksudkan.

eynda said...

Kita akan harungi hidup setelah belajar dari pengalaman....yg penting jadi diri kita sendiri & saling hormat menghormati...insyaallah...

fatenton said...

kak ratna,
betul..faten setuju yang itu..sebab itu kalau diorang marah jgn naik lagi marah tu.. kena simbah ngan air bukan dgn api.

fatenton said...

kak eynda,
insyaallah..faten pun doa semoga tak diduga dgn dugaan yang bukan2.. takut jgak sebenarnya..tapi takpe insyaallah.