Monday, January 18, 2010

keluarga itu emas

Ahad lepas family saya dari kl dtg ke melaka..
Semua sgt teruja, bukan senang nak gathering mcm ni.. lagi-lagi saya dah sebulan tak jumpe gedik..my bestest friend and also my enemy at the same time!

Semenjak kahwin, mmg susah nak hang out mcm ni beramai-ramai.
At first, kami melawat adik bongsu yang sedang menghabiskan sisa-sisa remaja kat tgh ladang kelapa sawit..ya rabbi mmg thrill la nak masuk kem tu..jalan tanah merah lagi tau!
Then, terus singgah ke Muara Sg Duyong untuk makan seafood yang sememangnya sgt sedap. Sape dtg melaka tak singgah sini mmg rugi.. so fresh seafood..dan harganya sgt lah murah spi tukang bayar pun terkejut..hehe

Makanan tu dah mmg sedap, yang menambahkan sedapnye bila ramai-ramai berkumpul mcm ni.. teringat masa dulu-dulu..kami makan anak-beranak je.. sekarang ni, dah ada 2 menantu lelaki.. lain pulak rasanya.. ;)

Menantu baru 2 belum 3.. tunggu bombok punye turn pulak.. bombalkah? hohoho ;D






Saya paling suka ikan siakap masak stim dan sotong goreng tepung.. marvellous!

*dah lepas majlis kawin dah..belasah je nak makan ape pun :)

4 comments:

Ezzah said...

makn..makan..makaaaaaaaaaaaaaaannnnnnn.....kasi tambah lemak ek. ;)

fatenton said...

ezah, tgh menambah la ni.. jom tambah sama2..ngehngehngeh

farah fatihah said...

sabtu ni boboroi itott..yeayyyyyyy!!!!!!!

Lady of Leisure said...

eeeee sedapnya faten... lady kalau tgk menu kat atas nun semua lady suka...
sambal kicap pun nampak sedap.