Thursday, January 7, 2010

Honey Madu

Waktu yang paling dinanti-nantikan.. ;p

Selesai sanding, keesokannya kami terus ke destinasi honey madu kami..

I took a year to decide whice place is the best for us to spend time together for our honeymoon.. certainly i'm looking for a private place..kalau boleh mmg tak nak yang ramai org.. lagi-lagi time cuti sekolah..

..and i remember that, dari dulu lagi saya mmg nak dtg sini.. it is a rainforest hotel, suasananya memang mcm dlm hutan dan sgt privacy very suitable for honeymooners.. and i highly recommend to all future bride yang nak berbulan madu nanti..u can add them into ur list.. tak rugi.. for more details just click this link, http://www.theandaman.com/

From their website you can see the rates of their accommodation is about 1k above per nite, quite expensive for a luxury hotel like them.. BUT, do not hesitate to call them and ask for malaysian rates.. do like i did.. saya pun tak sangka boleh dpt harga yang very affordable mcm tu.. and honestly, 4 days and 3 nite are still not enough for us.. We'll come here again.. kan sayang? :)

If you come here, dont miss to have a candle light dinner at least once at their restaurant(untuk yang tgh angau bercinta, it's a must! sonokkk~).. i luveee their food..and the staff are so friendly and always welcoming us.. and dinner di pantai chenang jugak tak kurang bestnye.. try Rasa Eksotika Restaurant.. makanan sedap dan service pun ok.. ada seorang brother yang sgt peramah sedia melayan anda kat situ.. ;)

Kami sempat join trip to Pulau Payar for snorkeling.. tapi nampaknya pulau tu indah khabar dari rupa.. tak bestlah..air keruh and ikan pun tak banyak.. maybe sebab rmi orang, so ikan takut nak keluar kot.. tapi the best part ialah tepat pukul 1ptg, baby shark datang betul-betul kat tepi pantai.. guider pun dah pesan awal-awal lagi baby shark tu tak ganas pun.. adelah dlm 2-3 ekor baby shark yang turun.. sangat manja dah mcm ikan lumba-lumba pulak aku tgk.. ;p

Last day before balik, aktiviti yang wajib kalau ke langkawi mestilah shopping kan.. tapi tak byk yang diborong.. cuma beli coklat and parfume je utk diri sendiri dan keluarga.. ada satu kedai di Pekan Kuah,nama kedai tu Nepal kalau tak silap... betul-betul buat Year End Sale..kedai tu best sebab baju-baju dan sandal yang dijual sgt cantik dan unik.. bohemian style.. retail therapy :)

..and dekat Pekan Kuah tu jugak ada satu kedai spa.. The Spa Shop.. sangat sesuai untuk mereka yang suke buat spa sendiri kat rumah.. aku sempat interview tuan punya kedai, katanya mereka sebenarnya supplier utk kebanyakkan spa yang ada kat kl.. harganya jauh lebih murah daripada kalau beli kat spa.. lagipun kalau buat sendiri lagi jimat dan puas.. :)

..for those who are interested with spa and looking for it, kat langkawi mmg ada byk spa.. di Andaman sendiri mmg ada sediakan but i suggest you look for the others at the town sebab jauh lebih murah.. we've tried once at Alun-Alun Spa located at Pantai Chenang.. but for me the massage is just so-so.. mak aku urut lagi best!

..wohooo rajin pulak saya nak bercerita harini.. selagi mood masih ada :) and right now, saya dah berangan-angan nak berjalan-jalan lagi.. probably after the monsoon season is over and pae dah habis TA nanti.. insyaallah :)


he ate this everyday..takde menu lain ;p




one of the baby shark

laki aku muka kejung..

i bought this for only rm12 je :)


* bestlah kawenn :)

9 comments:

III AiNa III said...

Faten...i miss u much!

fatenton said...

aina.. i miss you more :)

farah fatihah said...

selipar ko haritu aku pakai dah sopak sikit depan. almaklumlah rm12 kan :p

fatenton said...

kuang ajaq! aku nak sorok pasni.

mrs_yus said...

see...besh kn dh kaweeeennn..??hehehe

Lady of Leisure said...

wahhhh.... thanks sbb sudi share this entry with us.. sangat suka teringat masa honeymoon di sana dulu... hehehe... andaman best kan?
:-)

fatenton said...

sarah.. ha'ah weh kawin mmg best~

fatenton said...

lady, mmg andaman best gile.. dah balik sini pun teringat2..rasa mcm still ada kat sana.. betul tau lady.. faten mmg nak pegi sane lagi nt :)

namakusuraya said...

bajet dlm bape nak ke sana?