Friday, January 15, 2010

cerita selagi inai masih ada :)



Now i'm at home..at melaka..alone.
My husband is working.. bgn pagi siapkan breakfast untuk dia.. borak-borak kejap sambil listening to lite.fm (best radio nih)..then he said 'pegi dulu sayang'.. hhmmmm

Kemas rumah dah..
Basuh baju dah..
Nak masak awal sgt lagi..
Tiba-tiba rasa nak tgk our wedd pictures.. and our pre wedd pictures.. kelakar gile bila igt balik time nak buat pre wedd.. di tengah panas terik di tgh Bandaraya Melaka..kami meredah segenap sudut A Famosa..dari A Famosa ke Jonker Street.. ya rabbi penatnya tuhan saja yang tahu.

Our photog that day was Akmak Si Labah-labah Oren.. one of pae's friend. Thanks to Akmal coz walaupun anak dia meragam tapi still bagi yang terbaik.

Honestly, i love the 'preparation' ke arah majlis kahwin kami.. ulang-alik kl-melaka-semenyih-masjid india.. fuhhhh penattt.. tapi itulah pengalaman yang paling seronok.. and saya percaya korang yang dah kawin pun mesti rindu saat-saat nak bergelar pengantin tu kan.
Teringat-ingat lagi saya dan ima ulang-alik pegi kedai coklat, pegi Jalan TAR..cari tulah cari nilah selagi tak kawin.. habis duit aku! ;p

Tapi takpe..penat mmg penat, tapi saya enjoy sgt.. puas! :)








*husband saya nak makan spagetti.. jom masak :)

7 comments:

Lady of Leisure said...

faten second pic tu sangat cantik.. kalau buat header for yr blog hehe.. romantic gitew..

mrs_yus said...

faten..nk tgk pic wed yg laen..??:P

fatenton said...

tq lady..
ok cadangan akan dipertimbangkan.. hehe :p

fatenton said...

sarah, nt tg pic dari tedroz ye :)

~~zaa~~ said...

uiks! da rajin masak nmpknye! bleh la kite serbu umah tenton nnt ek???



:p

fatenton said...

za.. boleh je..jomlah gi sana..

oit dah ready ke nak tawen? best tau kawin~ :D

~~zaa~~ said...

eee..agak gatal jgk la bunyi nye tu! :p