Monday, January 18, 2010

'I Love You'..jgn ckp kalau tak ikhlas!

This morning i listened to lite.fm. saya mmg suka dgr radio ni pagi-pagi sebab die best and takde what we called 'panggilan hangit' yang sgt annoying tu.

There's one woman sent an email to the crew.. told that she got problem with her husband..

Her husband is cheating on her with other woman that 10 years younger than her..

She did ask for a divorce.. but her husband say that he still love her but at the same time he cant leave that orang ketiga.. dan yang paling sadis, her husband told her if she wanna divorce, dia takkan bagi satu sen pun nafkah for her & their kids.

..and guess what, dia tak jadi nak teruskan penceraian tu..semata-mata sebab $$$?????!

Now, she's asking for an opinion from us..from the listener..from the outsider!

Ok tak salah utk dptkan pandangan dari org luar, if only i got a chance to call her and tell her that 'HOW STUPID YOU ARE'! Nak tutup mata dan makan hati je dgn benda-benda ni semua?? No No NO!

Takde perempuan yang inginkan penceraian dlm rumahtangga.. pastinya semua mengharapkan hubungan kekal bahagia sampai ke akhirnya rite? Tapi, kita hanya perlu berdoa dan berharap, kalau benda dah nak jadi, ianya tetap akan jadikan.. tak semestinya hidup kita akan hancur semata-mata sebab takde suami..

Just think about yourself, your kids and most important your self pride.. he said that he still loved you but he still seeing other woman outside at the same time? "bullsh*t"

In this case, i think it is much better if you walk alone by yourself. Show him that you can have a better life, and earn money by yourself, for your children and for yourself.. i'm sure you can get your happiness and mana tau, tuhan itu kan maha adil.. maybe he'll send the better and the right person for you.. let's just pray for that. Saya hanya boleh ckp sebab tak merasai apa yang dirasa..sumpah saya harap dijauhkanlah..nauzubillah.

Sometimes, benda-benda mcm ni buat saya takut.. but i know we have to be strong.. dan saya percaya pada qada' dan qadar tuhan.. kalau iman dlm diri itu kuat, insyaallah.. berdoalah kepada yang Maha Mendengar.. hanya itu yang mampu saya lakukan.. dan Pae selalu tekankan..kalau boleh, lakukan segala-galanya bersama.. lebih-lebih lagi dalam bersolat.. alhamdulilah saya semakin yakin saya telah buat pilihan yang tepat.. syukur tuhan.

..dan sampai mati pun saya tetap percaya that One Man One Lady. Take note ya! :)

*Janji dgn i, semai cinta nan satu ini sampai bila-bila ye sayang.. ILU

3 comments:

Lady of Leisure said...

ya ampun.. kesian gak kat pompuan tu kan... tapi husbandnya pun tergamak ugut cenggitu...
isk isk isk

fatenton said...

kesian lady..tapi tulah die kena kesian diri die dulu..

ShaMytO said...

"....ONE MAN ONE LADY.."

i like!! =D