Thursday, July 22, 2010

mee goreng katak!


Sape tgk berita malam tadi?

Petang semalam saya lepak di Old Town White Coffee di Rampai Business Park..
Saya memang suka lepak Oldtown..
Selain dari hot chocolatenya yang sedap, saya suka makan Asam Laksa & Double Toast Kaya & Butter tu..
Sape pernah makan asam laksa kat situ mesti tau mcmane sedapnye kan..

Semalam lama saya lepak situ..
Biasalah sambil makan sambil borak + gosip kosong..
And kuah laksa saya sampai habis saya hirup ok..tak tinggal satu habuk pun.

Malam semalam masa tengok berita, ada seorang pelajar IPT telah saman salah satu OldTown Kopitiam di Lembah Klang ni..
Sebabnya, jumpa 'kaki katak' dalam mee goreng!

Ya rabbi masa tu rasa loya and kembang je tekak ni tengok..
Sisa-sisa laksa masih ada dlm perut ni..kat tekak pun ada lagi..
Bila difikirkan, mcmane boleh ada kaki katak tu dlm tu?
Katak tu lompat masuk dlm kuali kot? tak pun mmg diorang ada jual kot mee katak tu?

Tak pun kena sabotaj kot? errrr ntahlah..

Tapi yang pastinya saya akan tetap lepak situ lagi..minum air je pun jadilah.. :D


gambar selingan..comel pulak tgk kaki die..

33 comments:

JUE said...

hahaha...igt kn dh serik nk mkn kt old town. rupenye....TIDAK! heeeeee

SurayaHarris said...

aaaaaa...tidak..hrp2 bukan oldtown yg I selalu bwk my son minum tu..tak cute pun kaki katak..gelimat abis..=p

sarahunny said...

oh. mcm2 cerita psal oldtown taw. tak halal lah ape lah.

i like oldtown nway! suka nasi lemak dia dgn roti bakar yang sedap tu!

mrs_yus said...

erkk..klo katak sekor msuk boleh katelaa katak tu terlompat dlm mee grg tuu..tp klo dh kaki katak jee means dorg mmg potong2 katak tu n msukkn dlm mee grg tuu kott..erkk..kembang plaks tekak ni! :D

~~zaa~~ said...

tenton!! arghh..terliurnya laksa die..sangat sedap ok!



erk..kaki katak???? gulpp...xpela, ai tetap nak lepak kat situ jugak! :)

h-huda said...

dia salah tgk menu kot.dia ameh spring chicken kot.kompem ada kaki katak.haha.

tetiba tingat,last time huda n significant other gedik nak kunun2 nak minuman kesihatan.so kitorang blasah wheatgrass ngan spirulina.

pastuh baru ada akai edua org.bila derang nak bukak old town kt pitas ntah.

haha.

DuniakuAbstrak said...

ramuan rahsia..patot sedap..haha

Lya Colours said...

weoooooowww saya pon suka laksa oldtown & mee kari nya jugak !!!

Farah Y said...

Ekk! Tengah minum air teh panas sambil baca entri ni. Hampir tersembur keluar lepas terbaca 'kaki katak'! Huhu. Selalu jugak lepak kat OldTown Kopitiam.

P/s: Fatenton, minta jasa baik tinggalkan pendapat kat entri baru farah, Penny for your thoughts. Kalau tak keberatanlah :) Thank you!

Iena said...

gluppppp... air liur tersekat di kerongkong jap...

#akak peminat setia air kat oldtown ni... tp br2 ni akak diberitahu bahawa sebenarnya OWC ni x pernah dpt kelulusan halal dr JAKIM.

CikChelsea said...

sy mmg tak prnh lepak OTWC
bnyk sgt kes depa nih
jd tak berani
drpd was-was...baik takyah g langsung
hehehee

Fathiyah said...

eeeee...uwekkks

akak penah jumpa lipas dlm mkanan kat kedai dpn opis.trs tak gi situ dah.boikot.

Lady of Leisure said...

lady tgk gak berita tu siap tunjuk pic lagi kan hhuhu

TK said...

Waa..scarynya..ramai org cerita kopitiam byk yg tak halal..so kena carefullah ye. I slalu mkn roti or minum2 je..

mama zharfan said...

ish...loya dgr katak2 ni..
me BW here...salam ziarah dari Nottingham UK

fatenton said...

kak jue,
tak nak makan dah..minum takpe kot

fatenton said...

suraya,
kat mana tu? i think ms saya dgr die sebut lembah klang tapi tak tahu kat mana exactly..

fatenton said...

sarahunny,
tapi tanda halal sikit punye besau tau..

fatenton said...

sarah,
faten rasa itu penambah perisalah kot..eeeeeeeee

fatenton said...

zaa,
lepak boleh tapi minum air je tau..

fatenton said...

huda,
jauh sgt kot pitas tu..
awaklah bukak nt saya dtg makan free yee heheh

fatenton said...

duniaabstrak,
saya pun rasa mcm tu lah.. eiii geli tekak den!

fatenton said...

lya,
saya tak pernah try lagi mee kari..
tak naklah mkn..heheh

fatenton said...

Farah y,
sy dh jawab tau.. :)

fatenton said...

kak iena,
faten pun baru je tahu ni..
tapi tanda halal sket punye besar kat pintu tau.. aduhhhhh

fatenton said...

chelsea,
tulah lepas ni minum je kot.. ceh nak jugak tu lepak situ :D

fatenton said...

kak fathiyah,
eeee faten takut lipas kak..sungguh..
ee gelilah!

fatenton said...

lady,
haah siap ada gbr kaki katak lagi..besar jugakkan.. tu yg sedap tu..

fatenton said...

TK,
after this mmg i've to be more alert about this..

fatenton said...

mama zharfan,
hye mama zharfan..
salam ziarah dari Malaysia.. :)

TopsyTurvyMum said...

erkk...macam2..
dedulu masa dok hostel ada juga kes camni..jumpa kaki katak dlm sayur kangkung..sabo je la hahaha

asna cute said...

Euuwww kembang tekak bayangkan mee katak tue. asna mmg xmakan kat oldtown tue. ;D

d.a.m.i.q.u.l.a said...

kaki katak?ii nak muntah.tapi dami ske gak toast kat oldtown:P