Thursday, April 29, 2010

Kenapa kaki saya besar?

Kaki saya besar dan panjang.

Dari dulu lagi kaki saya selalu jadi bahan ejekan kawan-kawan..
Tapi saya tak pernah marah atau merajuk.sebab dah nama pun berguraukan..
Saya takdelah tinggi mana..
Tinggi saya hanya 163cm..
Tapi saya pakai kasut saiz 8..kadang-kadang 9..kadang-kadang 10!

Last week i went to shopping mall..
Looking for a nice pair of shoes..or maybe just a cute selipar jamban..
Saya perasan satu kedai baru je bukak kat shopping mall tu..
And kasut-kasut, sandal dia semua cantik-cantik.. cantik dan very affordable..

I'm not so into branded things..
Asalkan cantik saya mesti beli..
Then, saya jatuh hati dengan  a very cute slip on shoes..
I love the colour which is grey..and it is very flat one..
Terus saya panggil amoi tu untuk mintak size..

Size 8, tak muat..
Size 9, pun tak muat..
Size 10, tak muat jugak..infact,masih ketat yang amat..
Size 11 ada tak? Amoi tu geleng-geleng je kepala..

Dont wasting your time faten, saya hanya mampu senyum..
Its ok, bukan rezeki saya..

Besides, suami selalu ckp kaki besar ni seksi..
Besar pun besarlah asalkan cukup sifat :)




* takpe-takpe, saya boleh tunggu spi ada size.

22 comments:

Ezzah said...

ahahaha..mmg kaki besar! :D

ratna said...

kalau kata dah tinggi..mesti kaki pun besar.. betul ckp faten.. besar pun besar la..janji cukup sifat.. sempurna.

Zia's Mom said...

fatin..
za pulak ibu jari kaki panjang dari jari ke dua..org tgk mesti gelak..dah mcm tangga..ekekeke..tp za same mcm fatin..tak kecik ati pon..anugerah tuhan..asal sempurna..ye tak?

Lady of Leisure said...

hehe kaki ai kecik cam cinderella... kalau pakai clarks uk size 4 ker... us size 5 heehe

Sh@MytO iDi said...

faten 163cm? tinggi than me..heheh

eh kaki besar byk benefit tau
if mengandung mampu bwk beban 2 owg =0)

eynda said...

Akak pakai size 7...peknen kat adam size 6...lepas peknen kat hannah tu size 7...kalau peknen lagi agaknyer jadi size 8 kot hehe....

Iena said...

btol tu... asal cukup sifat...
faten cam adik akak... sliper saiz 9.
akak plak saiz 6... bila dh gemuk... selalu sakit tumit. kaki kecik x mampu nk tampung berat badan sendiri... :(

h-huda said...

faten,
saya terkejut awak 163cm.saya tgk awk cam petite.hiks.well,saya ialah pempuan yg tak ckop tinggi.kalo jalan ngan incek fiance mcm abg bwk adik jenjalan gih playground.haha.

maya amir said...

don't worry.. i pun kaki besau.. my opismate panggil i mcD..hahah

bunga said...

kita lagi rendah. 154 cm. tapi kaki saiz 8. huuu. sedih sebab kasut comel-comel da tak comel kat kaki besar. malu betul nak mintak salesgirl amik saiz 8 :P

fatenton said...

kak ratna,
betul..asalkan sempurna pun syukur sgt :)

fatenton said...

ezah,
awk dgn ikma selalu ejek faten kan!

fatenton said...

zaza,
yeke?
tulah kita selalu jadi bahan kena ejek kan..
tapi ok je sebab model2 pun kaki besor gak.. hihii

fatenton said...

lady,
keciknye kaki..
bestnye senang cari saiz kasut kan..

fatenton said...

sha,
betul2.. if mengandung i dukung husband pon boleh lagi :D

fatenton said...

sis eynda,
berubah2 ye kak?
hehehe maybe masa mengandung die kembang pastu kuncup pastu kembang balik kot..

fatenton said...

kak iena,
mana ade gemuk..ok jelah..

fatenton said...

huda,
hehehe faten takdelah tinggi mana..
maybe nampak kecik sebab kurus kot..

fatenton said...

maya amir,
kaki MCD?
saya belum pernah lagi terima compliment tu.. :D

fatenton said...

bunga,
susah kan nak beli kasut sarung kalau saiz besar mcm kita ni..
kena pakai selipar jamban jelah jawabnye.. :D

✿ EyZa ✿ said...

besornye kaki awk faten! Kaki sy saiz 7 pon dah rase cukup besar..

Faten, awk try ukur kaki awk ngan iema.. msti mcm kaki mak dgn anak pempuan darjah 2 kan.. :P Hahaha..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

takpe la besar faten,janji sempurna.tapi dami pun prob gak kaki kecik,takleh share kasut ngn adik hehe