Saturday, April 10, 2010

8.04.2010 in my life

Assalamualaikum..
Lamanya saya tidak berblog..
Lamanya saya tidak menjengah blog kawan-kawan..

Rindu rasanya nak mengomel di sini..
Rindu rasanya nak mengomel di ruangan komen blogger-blogger lain..

Saya sekarang berada di Seremban..
Di rumah mother in law..
Ibu,bapa, dan bombok masih berada di Tanah Suci..
Insyaallah Isnin nanti baru balik..

8.04.2010..
Saya telah selamat menjalani operation..
Tak sangka, period yang datang yang saya sangkakan petanda baik setelah sebulan saya missed..
Rupanya petanda yang cyst saya semakin besar..
Dalam masa hanya 2 minggu..
My cyst dah jadi 5.3 cm..

Saya terus direfer ke KPJ Kajang..
Tuhan saja yang tahu bertapa peritnyaaaa kena operate..
Tak best langsung nak bangun tak boleh, nak berjalan sakit,makan kena jaga..

Tapi syukurlah..
Cyst dah berjaya dikeluarkan..
Pagi tadi doctor beritahu dah boleh discharge..
4 hari stay di KPJ, rasa sayang pulak nak tinggal..
Tapi bila dah balik di rumah sendiri..
Lega sangat rasanya..

Sekarang saya hanya perlu berehat..
Cuti dari kerja, cuti dari segala-galanya..
Sepatutnya jam 9 pagi tadi saya dah selamat bertolak ke Pulau Perhentian untuk berhoneymoon lagi..
Takpe.. Perhentian can wait..

Thanks a lot to Dr Rasliza from KPJ Kajang for your care..
And for the nurse thank you Dalila for your sweet lil chatting..
Thank you gedik, ein, bobo, kak ira, ima, dila & encik zamri for your support..
I love you guys.

And the most important, thank you mak, sebab menjaga saya siang dan malam..
Tak lupa husband yang sentiasa di sisi.. siap tido sekatil lagi then kena marah dgn nurse..hehe

Saya anggap ini dugaan dan ujian dari Yang Maha Esa.. :)

Sorry untuk semua yang saya tak sempat nak beritahu awal-awal..
Doakan saya cepat sembuh ye.. :)

*psstt, nt saya upload gambar-gambar hoenymoon saya di sana ye.. hehehe

16 comments:

Puan Suraya said...

Pray for u dear.

moga cepat la faten sembuh.

Amin..

Iena said...

laaa... faten x sht upanya...
hope faten cpt sht... kang cmne nk berenang ngan nemo ke redang nanti...

khairun nissa said...

fatin, cempat sembuh okey! nisa masa pregnantkan rania ada cyst juga, tapi alhamdulillah cyst tu mengecik kalo x, kena operation jugak & alihkan rania. masa tu, ya Allah... takut sangat...

cepat sembuh ok! banyak minum air!

✿ EyZa ✿ said...

Faten, tatawu pon faten operate..:(

Huwaaaargghhh..tasuke nyer nape bole tatawu ni.. :(

Sampai hati iema tabagi tawu eyza pon.. =(

h-huda said...

Faten,
No wonder lama tak berblogging.Get well soon ok.Take care:)

bobo comel said...

cepat-cepat semuh k,fatenton.kuatkan semangat. :)

mrs_yus said...

faten, have a gud rest yee..pray da best healthy 4 u ;)
p/s : xtau pon faten kne operate..ptt snyp jee kt blog n fb

Sh@MytO iDi said...

faten...
bertabah k
=)

TK said...

Hi dik. Alhamdulillah the operation dah sudah. Semoga bersabar atas ujian ini. Make sure u get a good rest, ok!

SurayaHarris said...

OMG faten...semoga semuanya akan baik2 aja..saya doa faten cepat sihat...kalau nak baik cpt luka operate tu minum pati ikan haruan k..masa saya pas bersalin makan tu cepat baik luka..=)

get well soo dear

hugs~~

fizamior said...

get well soon... take care dear... hugs****

Putri Ramlan said...

Waalaikummusalam Faten.
Alhamdulillah.. Glad to knw that u're okay nw. :)
Wuteva it is, take a good care of urself tau!

d.a.m.i.q.u.l.a said...

wah terkejutnye bace cite faten.tak sangke ek cyst leh membesar secepat tu.anyway take care dear!rehat byk2 ye?

ratna said...

faten..sorry.. akak selalu ketinggalan keretapi. tp alhamdulillah semuanya dah selamat. jaga diri bebaik..insya allah lepas ni faten akan terus sihat..

sarahunny said...

Cyst? im happy for u sista.. :D rehat baik2.. happy salu

eynda said...

Baru baca entry ni...faten bukan blogger pertama yg akak baca entry hidapi cyst ni...apa-apa pun pembedahan dah selamat...semoga cepat sembuh...take care..