Monday, April 19, 2010

1000 stories to update :)

Hye all..
Hari ini saya rasa semakin sihat..
Oh ye, saya di melaka sekarang..
Menghabiskan hari-hari cuti di samping suami..
Saya dah boleh bangun sendiri, jalan pun dah laju, siap main masak-masak lagi..
Lamanya saya tak buat kerja-kerja surirumah ni..
MIL bekalkan saya ikan haruan..
Err..honestly saya tak bape gemor..tapi nak cepat baik punya pasal telan ajelah.

Alhamdulilah..
Saya rasa semakin kuat sekarang..
Malas dah nak pikir-pikir sgt..
Saya hanya mampu berdoa pada Sang Pencipta..
Moga saya diberi kesihatan yang baik.. :)

Seminggu duduk rumah buat kaki saya kebas semut-semut..
Husband on leave, jadi saya paksa dia bawak saya jalan-jalan tengok KL..hehe

Kami ke Lookup Point Ampang..
Saya belum pernah sampai sana..
Cuaca sangat panas..i'm sure kalau malam mesti lagi cantik..tapi mesti ramai gila!
Saya hanya menikmati pemandangan sekejap dan terus ke Haven Cafe..
I like it..coz it's like a cozy cafe..
Garden Salad and Hot Milo untuk saya yang masih dlm pantang.. definitely haven!



*pics captured by pae


Mulanya mummy dan MIL bising bila saya cakap nak ikut pae balik Melaka..
Diorang takut, sebab diorang tau saya bukan jenis yang boleh duduk diam..
Ada je benda yang saya nak buat..lagi-lagi kalau tengok rumah bersepah..ohh sgtlah tak boleh!

Rabu ni husband o/s di KL.. bolehla saya jalan-jalan lagi..
Then, on Saturday will have a paintball game..saya nak ikut jugak..
On Sunday, my bestfriend's prewedd..she wanted to do it at Jalan Ampang area..saya ikut jugak..

Seronoknya menikmati hidup..
Sampai sini dulu ye.. Nanti kita jumpa lagi.. :)

Thank you Snapshotz for shooting my moment that day.. hohoho



i really hope i'm not going to check in here..again.


*mcm best je if jadi surirumah sepenuh masa kan?

8 comments:

fizamior said...

im so glad that ur recovering.... hehehehe..... sgtlah best tau duduk di rumah goyang kaki...hikhikhik...

Iena said...

jgnla lasak2 sgt dik syg oi...
have a good rest ya...

~~zaa~~ said...

babe..hope cepat sembuh tau..jangan wat keje lagi la, duk je diam2 dulu kat umah, rehat2.. pray 4 ur health dear.. :*

Lady of Leisure said...

hi faten.. really didnt know yg faten dah selaman buat operation... i was away and just came back last 2 days... huhu... apa2 pun lady doakan faten cepat sembuh.. take a good care ok... :)

SurayaHarris said...

jadi surirumah?totally fun..kalau financial saya sekuat gunung tahan,dah lama jadi surirumah..=D

Alhamdulillah faten dah 'check out' hospital.hope the next time faten masuk adalah utk lahirkan baby..amin..=)

take care
xoxo

JUE said...

alhamdullillah...faten dh semakin sihat. Jgn makan benda2 gatal k? (ayat biasa dgr, betul x?) hehe...Papepun klu rase dh lebih sihat nnti, amik la TAG kt blog K.jue ye? ;)

Love Says it All~ said...

check out the latest dates for makeup classes!!!

APRIL

24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

MAY
8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

Ashikin said...

salam. hi faten.. apa khabar? hopefully ur doing good k. xpela ni dugaan kan n syukur faten dah ok.. :D

so tcare n lps abes pantang ni dah bole cuba dptkn apa yg nk tu :) good luck k. hugsss*