Tuesday, April 27, 2010

10 is Sepuluh :)

Ok.. disebabkan saya takde keje sekarang saya dengan rela merajinkan tangan untuk menjawab tag dari sara. Ok sara faten jawab ye..
Copy tajuk entry “sepuluh” dan paste di post anda. Anda dikehendaki untuk menjawab sepuluh soalan di bawah dengan menggunakan bahasa melayu sepenuhnya.


[1] Siapakah diri anda di rumah?
Saya ada 3 rumah.. nak bagi rumah yang mana satu ye? Oklah..
Saya adalah anak kedua dari 3 orang adik beradik, saya juga adalah isteri dan Dr Fish kepada suami saya, dan saya juga adalah menantu kesayangan ibu mertua saya..ececehh :D

[2] Siapakah diri anda di samping rakan?
Saya tak ramai kawan rapat.. cuba tanya suami dan kakak saya.. tapi saya rasa saya seorang yang manja.

[3] 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
1. Nak baby
2. Nak pindah Melaka
3. Nak melancong seluruh dunia
4. Nak ambik lesen motor lepas tu beli ER6F warna putih
5. Nak jumpa Oprah Winfrey

[4] Siapakah nama pasangan anda?
Papae

[5] Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
1. Nama dia Pae :)
2. Dia kacak dan ada tanda kat dahi :)
3. Dia ada bau yang tersendiri, saya suka sgt bau dia :)
4. Dia suka buat lawak sampai saya rasa saya asyik gelak kalau teringatkan dia :) 
5. Mata dia besar mcm buah kerdas..  :)

[6] Bila tarikh anda couple?
16 Ogos 2005. Sama tarikh dengan hari jadi suami saya.

[7] Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Tak pahit mana pun.. abaikan je.

[8] Lagu tema cinta anda?
From This Moment by Shania Twain.

[9] Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
Satu je, suami saya sgt  kuat tido! uwaaaaaaa

[10] Tag 10 rakan ada yang lain
Rasanya dah ramai yang dapat tag ni kan.. yang belum jawab, silakanlah.

6 comments:

mrs_yus said...

wahh bagos..jwb dlm bahase melayu sepenohnyee..bravo bravo! ;)

goblogbyfarah said...

ye ke menantu kesayangannnn??huhuuu..

Puan Suraya said...

owh faten.. hubby kite lahir sama hari dan bulan.. taun tak tau.. 1985?? kalau sama.. sama umur. masa je kot lain2.. :-}

fatenton said...

sarah,
errr.. ada jugak terselit bahasa inggeris tu..buat2 tak nampak je ehh :D

fatenton said...

farah goblog,
of koslaaaaa
jeles!

fatenton said...

puan suraya,
yeke..
kembar siam kot diorang tu..hihihi

suraya kenapa saya tak boleh masuk blog awk ye?