Monday, June 14, 2010

Faten Gerrard


Sape suka tengok bola?

Fatenton adalah salah seorang daripadanya..
Ye..saya memang kaki bola dari dulu lagi..
Walaupun saya tak pernah main futsal apatah lagi main bola..
Tapi, saya sanggup bangun pukul 2-3 pagi hanya kerana nak tengok football match..
Saya tahu apa itu 'free kick', saya tahu apa itu 'off side'..

Saya masih ingat lagi the previous World Cup..
Saya set alarm, dan bangun tengok TV sorang-sorang di tengah-tengah malam buta..
Tapi 10 minit mcm tu, daddy keluar join saya sekali..
Tapi i was a lil bit disappointed sebab France kalah!

Untuk World Cup kali ni lebih bermakna sebab ada orang temankan saya tengok..
Tapi, husband saya terkejut tengok saya bila tiap kali gol..
Dia relaks je saya yang lebih-lebih..
Husband cakap 'macam ni rupenye wife i selama ni'..
Kah kah kah sorry yee i memang kaki bola..silap-silap jantan pun kalah lwn sorak dengan saya :D


oh my steven gerrard~


Tahun ni fatenton vote for England, Portugal, Korea Selatan & Argentina.. yeah!


24 comments:

goblogbyfarah said...

Argentina babeh, ARGENTINA!!

cik jijah said...

oooo.. kaki bola ek... i bagi nickname baru nak? faten footie.. heheheh.. i layan bola sebab husband layan.. heheh.. kalau tak memang tade nafsu pun.. tapi demi husband.. ecehh(padahal sebab kita yg jadi tukang gerak dia bila alarm bunyi)...

anyway.. i pun dah set team.. though tak kenal sgt player pun.. tapi setakat free kick dgn off side tau juga.. hehe.. i sokong.. german, holland, spain, south korea.. silap2..mau sokong japan juga sbb menang semalam.. hahaha!

CikChelsea said...

sy pon tgk bola jugak, as early as when i was 15 :)

seronok tgk bola, esp. time gol. kadang2 tak faham kenapa org kata bola sepak nih permainan yg boring. mereka yg tak faham ke atau kita yg tak faham? hehehehee

4 years ago, my team won over france ;)

mrs_yus said...

cm xcaye jeek fatenton ni kaki bola..nk dgr tenton sorak skali bleh? eheheh :P

SurayaHarris said...

suraya Torres pun suka gak tgk bela..tapi more like feast for the eyes sake..haha..=)

fizamior said...

hahahaha...siap tukar nama lagi... lepas tu banyak betul team dia...ekekekeke..... dulu time anak dara minat bola, tp bila dah ada anak ingtakan dptlah tgk live, hampehhhhh... tgk siaran ulangan je laaaa.... haish!!!

TK said...

Wah..dia kaki bola rupanya..Rumah ni fanatik masa world cup je... My son I tell u fanatik sgt2..asyik2 pegi 7 eleven beli sticker nak penuhkan sticker book dia tu..From sticker book dia tu lah I berkenalan dgn all the players..I sokong Brazil!!!

Lady of Leisure said...

lady lak tak minat bola heheheh

shada said...

saya x minat, husband je yang giler bola...so setakat tman je la tapi mata lelap :)

maya amir said...

saya layan sesekali..kalau hsbnd bukak bola, saya layan.. die bukak berita, saya layan jugak..hehehe..nmpk sgt atas pagar:)

Madamme Anne said...

x sangka faten minat bola.. hehehe..
anne mmg kaki bola, tp bola jaring,bola baling. futsal.. tp sgt x minat tgk bola sepak.. klu teman hanan tgk bola, selalu nak condem jer.. boring la, main x serius la.. last2kena halau suh tgk tv dlm bilik.. bising katanya.. hahaha

p/s: hanan pun minat gler dgn Stevie G...

d.a.m.i.q.u.l.a said...

ish pelik si somi tgk wife minat bola.takpe la ade kaki tido lambat same2 hehe

fatenton said...

farah goblog,
messi in HD :D

fatenton said...

cik jijah,
i terbalik..i yang beriya ajak husband layan bola..hihiih

fatenton said...

chelsea,
u italian? huh i tak suke diorang mengata zidane.. :D

fatenton said...

sarah,
boleh..confirm kau terkejut punye :D

fatenton said...

suraya,
heheheh
try lah tengok betul2.. best tauu~

fatenton said...

fiza,
jgn tak tahu nt next world cup tukar nama lain pulak.. :D

fatenton said...

TK,
bestlah anak u..
i suka tengok bola sebab playernya hensem2 belaka :D

fatenton said...

lady,
lady minat apa? :D

fatenton said...

kak shada,
tapi farah goblog gile bola mcm laki die tau :D

fatenton said...

maya amir,
hehehehe
bgslah isteri mithali ikut je ckp husband :D

fatenton said...

ann,
ok cantiklah hanan boleh geng ngan aku :D

fatenton said...

dami,
kdg2 husband yang terlelap dulu..tapi i tak kisah ponnn :D