Wednesday, March 17, 2010

Strawberry Chocolate Cupcakes for mommy and bombok

Yesterday was my mom's birthday..
So, i decided to make her cupcakes..
Saya taklah pandai sgt..

Tapi, saya jenis yang rajin dan suka mencuba..
Besides, saya mmg dah lama nak buat utk bombok my youngest sis..
She got straight 9A's for her SPM result..
Jadi i got two reasons to make it for them..

Haritu saya dah pernah try buat Strawberry Muffin..
Tapi tak berapa nak jadi..
Saya tak give up..
And i'm so happy sebab cupcakes saya semalam boleh tahan jugak..
Walaupun takdelah semolek mana..bombok ckp 7/10..
Tapi rasanya ok.. errr ok je lah tapinye.. hehehe

Happy birthday mommy..
Walaupun semakin hari semakin bertambah umur tapi mommy tetap nampak muda lagi remaja..
Maybe sebab mommy selalu senyum and suka bercakap dan bercerita..
Orang cakap klu nak tau rupa kita sepuluh tahun akan datang, tgk ibu kita sendiri..
And saya harap saya mcm mommy jugak nanti.. maintain cantik and maintain kurus :)

Congratulations bombok..
I knew that she can make us proud of her..
Habislah kopak duit saya kena pau dgn dia.. huhuhu



my first trial
* harini dah hari khamislah.. :)

29 comments:

Lady of Leisure said...

comelnya cuppies, macam tuannya jugak... happy birthday to your mom and congrats to your sis for her spm result...
ewahhh tak sabar nak tunggu esok lah tue.. hehehe

✿ EyZa ✿ said...

Esok jumaat!! Yeaaayyyyy~

Saya tolong yeay-kan utk awk.. ;p

fizamior said...

whoaaaa.... not bad okeh... sangat menarik & tertarik.make me wanna eat it so so much!!! ahahahaha...
rajin betul la u nih.. kalau i, harus berangan saja... wakakakakaka!!!!!!

CikChelsea said...

nak resepi tak? hihi. i kn dh nk tutup 'kedai', entah bila blh bukak blk =P

knp hr nih hr khamis? tak sbr nk tgu jumat lps tu nk blk melaka yerr? hehehehehe

ratna said...

walaupun 1st trial but still look okay..

mrs.ein said...

simpan sikit sabtu ni aku amik!

bunga said...

ala faten, bagi la resipi sekali :)

fatenton said...

lady,
comel ke?comot lah lady..
faten belum pdi sgt nak deco..
btw thanks dear :)

fatenton said...

eyza,
yeaaaaa harini jumaat dah :D

fatenton said...

fiza,
hehe
faten main hentam je tu.. tgk2 jadi pulak..

tq dear :)

fatenton said...

chelsea,
haahh awk nak tutup kdi?nape?

nak bagi resepi.. sebesar padang bola sepak tu faten tadahkan.. hihih :D

fatenton said...

kak ratna,
tq.. look je ok..rasenye idak ponn

fatenton said...

gedik,
baliklah ambik aku dah asingkan pun..byr tau satu singgit..

fatenton said...

bunga,
ohh betul jugak..
nt faten paste utk awk.. buat tau..pastu bagi bf awk :)

Mimy Hamid said...

kreatippp

fatenton said...

sis mimi,
biasa2 aje.. :)

h-huda said...

1st time i buat cuppies i cried - sbb i pukul telur almost 10 minutes tapik tak jadik2 icing.rupanya almost 20 minutes baru jadik.ntah ape2.haha.

TK said...

Jalan2 ternampak your strawberry choc cuppycake tu. I ni mmg xleh tgok choc and strawberries. Dua2 my favourite. Alangkah bestnya kalau jd neighbour u- boleh tumpang sekaki!

Iena said...

wah faten... big claps okeh!
nk recipe...;)

fatenton said...

huda,
i tak reti lagi utk buat topping or deco pki icing..kena belajar dulu baru jadi..klu tak naya je :D

fatenton said...

TK,
hye TK thanks for stopping by..

hehe i pun suka strawbery n coklat, bila makan rasa mcm tuan puteri sedang menunggu putera misai masuk meminang je..oopssss :D

u trylah buat..senang aje :)

fatenton said...

kak iena,
tq..nampak je comel tapi tak sedap mana pun..
recipe?heee seganlah.. ok2 nt faten buat entry utk recipe ni ye :D

JUE said...

wowwwww....sedapnye nmpk! Cekelat ngn stowberi! Terliur K.Jue tau...heheh.

Ezzah said...

oitttt..bak la sini 3 ketul!

JUE said...

faten..amik award Beautiful Blogger dr blog K.Jue k

susudalambotol said...

wow. awak hebat dik.
kakak awak pun hebat ;)

fatenton said...

Kak Jue,
nak ke?bolehlah order..hihihih :D

fatenton said...

ezah, kena bayor ye bukan free :)

fatenton said...

kak hidd,
kakak saya mmg hebat..tang makan dan mengomen aje..