Monday, March 29, 2010

bila dah terlebih manja..



This week,
Rumah saya jadi sunyi sepi aje..
Almaklumlah parents and adik saya kan takde..
Jauh di sudut hati..
Saya rasa lost sikit..maybe sebab selama ni kalau diorang pergi mana-mana pun mesti saya ikut..
Tapi kali ni, tempat yang paling saya nak pergi, saya tak dpt ikut..
Nak buat mcmane dah kawin kena ikut suami..
Its ok.. i'll be there one day..kan sayang?

Untuk minggu ni, kawan dan musuh baik saya si kecik ima temankan saya di rumah..
Mulanya saya berangan nak stay seorang diri je..
Tapi mengenangkan saya yang penakut dgn lipas..
Tak jadilah.. ye, saya mmg takut lipas.. boleh pengsan kalau nampak lipas lagi-lagi lipas terbang..sumpah saya takut!

Saya masih ingat lagi masa baru-baru kawin..
Saya sanggup tunggu di luar rumah spi husband balik keje..
Sebab ada lipas dlm bilik..
Badan saya menggigil.. spi rasa nak panggil jiran sebelah utk tolong halaukan lipas tu..
Tapi saya masih waras lagi..
Kesian husband saya, terpaksa balik dari office..
Nasib baiklah company husband saya tu bapak mertua saya ada share..*ok ni nampak sgt tipu

Petang semalam saya rase agak pelik sikit bila mak tak sambut saya kat pintu..
Rasa janggal bila mak tak call..tak sms..
Walaupun saya duduk rumah mak hari-hari pun jumpa..
Tapi mak tetap akan call.. ty dah makan ke.. dah minum ke.. tgh buat keje ke..
Ye,itulah mak saya..
Sebab itu bila dia tak call selalu mcm biasa saya rasa kurang semacam..
Ligat berjalan sakan gamaknye..

Saya rasa sunyi mereka tak ada..
Saya call husband.. tapi masih sama aje..
Betullah.. mak dgn husband tak sama..takkan sama spi bila-bila..

Cepatlah balik ye, fatenton rindu korang..


klu bombok tgh baca ni, belikan kak faten fridge magnet byk2 ye.. nak yang gbr tower ni.

25 comments:

Mimy Hamid said...

before kawen need bf..dah kawen need mum..mum 4 ever

Iena said...

akak plak terblk... akak adlh heroin penyelamat achik bila ader lipas. achik sgt penakut lipas cam faten cuma faten lg kronik sket. hehehee

Ida Fahani said...

sangat sama macam my nephew..
sangat takutkan lipas..
meraung2 kalo nampak lipas..
:p

✿ EyZa ✿ said...

Fatenton manja!

Heyyypp~ eyza pon suka kumpul fridge magnet.. :)

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

same pengalaman cuma kak rose duk luar nunggu husband balik coz takut ngan hantu

III AiNa III said...

ciannye tenton..meh aku tman meh...

fatenton said...

sisi mimy,
betul.. memang tak sama..
ada masanya we need moms more than everything.. trust me :)

fatenton said...

kak iena,
yeke..
hahaha kitorang boleh jadi geng bas sekolah nih :D

fatenton said...

ida fahani,
same like me..
i mmg takut sgtlah..tak tahulah kenapa..
maybe i've to fight my fear one day..

fatenton said...

eyza,
manja dan gedik sama naik pulak tu.. hohohoh :D

fatenton said...

kak rose,
hah? hantu betul ke??
errr rasenye yang tu faten mmg pengsan terus kot..

Ida Fahani said...

hahaha...tp...kan awak...
kite rasu tuh bukan takut la...fobia...

TK said...

Anak manja u ni..I pun dah belas2 taun kawin rindu my mom everyday. Masa duduk dkat dgn dia I balik keje singgah umah mak dulu!Sekarang dah jauh, sedey! Ada apa2 problem dgn kawan, dgn anak ,dgn hubby I will call my mother. Cant imagine life without mak. BTW,my hubby takut lipas gak.. bukan I tau but my hubby!

Lady of Leisure said...

eiii manja nya dia hehehe...
suka collect fridge magnet ye.. lady pon!

h-huda said...

takot lipas macam my significant other.owh,as per him,geli.haha.

p/s:seb baik saya tak takot lipas,kalo tak sapa nak selamatkan saya.haha.

fatenton said...

aina,
mehlah..jom temankan aku tido.. :D

fatenton said...

ida,
err.. rasenye dua2 kot.. :D

fatenton said...

TK,
sometimes moms is more than everything kan TK?
i tak manja.. diorang yang manjakan i.. hihihihi

fatenton said...

lady,
u pun apa kurengnyeeee..
begayut berjam2 dgn ur mom everyday kan?hoho :D

yup i suke fridge magnet.. tiru i lah u ni.. :D

fatenton said...

huda,
yes huda geli pun ye jugak..
i cant stop thinking about them once i saw them anywhere.. lol

JUE said...

Ni fobia lipas kot!

K.jue dulu takut/geli ngn lipas...tapi bila dh ada anak2 trus jadi berani(beranikan diri) =)

mrs.ein said...

mak kata dah belikan fm dari cairo, gambar unta!


rindu mak, abah, bombok :(((((((((

fatenton said...

ksk jue,
mmg kak jue.. faten fobia sebab pernah kena kejar dgn lipa sterbang.. :(

fatenton said...

mrs ein,
aku rindu nak gaduh2 nak majuk2 dgn mak! hohohoho :D

eMMe said...

hye faten, me pun takot lipas terbang tau...eeeee..geli...nak lak kalo yg jenis merayap masuk kain, me penah kena, arghh! melompat ko...