Saturday, March 27, 2010

i wish i can fly

Hari ini hari Ahad..
Tapi saya sedang berada di rumah parents.. bukan di rumah husband seperti yang biasa saya buat setiap kali hujung minggu..
Husband saya ada job di sini..
Dan parents dan adik saya bombok, baru saja berangkat ke Cairo untuk berholiday seterusnya ke Mekah untuk menunaikan umrah..

How i wish i was there with them rite now..
Baru satu hari saya dah mula teringat dan rindukan mereka..

Sekarang, saya seorang diri..
Sedang melayan perasaan dan merajinkan jari untuk bercerita..
Pae ada di rumah sebelah..
Official photog utk anak jiran saya yang sedang kawin..

Saya tak ada mood nak tolong-menolong..
Saya cuma tolong makan dan tolong bagi komen dekat photographer je..
Selalunya setiap kali pae ada job, saya akan ikut..biasanya saya jadi assistant pae masa posingkan pengantin..

Tapi, yang ini saya tak laratlah.. mati kutu dibuatnya nak pose kan spi 9 persalinan..
Orang sekarang mana ada lagi dah persalinan-persalinan ni kan..
Ish biarlah bukan saya pun yang kawin..

Pengantin lelaki dah sampai..orang dah main caklimpong..
Amboi pakcik DJ ni punye semangat macam dia pulak yang nak kawin..
Jangan tak tau siap ada cabutan bertuah lagi tau.. bertuahnya rumah no 13..dpt hamper besar lagi..

Saya pergi dulu..nak tgk pengantin.. eh tak, nak tgk photographer pengantin :)

12 comments:

SurayaHarris said...

awwwwwww..=)

h-huda said...

u sound so bored.cheer up!!
(saya pom-pomkan awak sbb saya berada dalam mood yang stabil.haha.)

TK said...

Wah sempat lagi berblogging kat wedding ceremony..ni baru betul2 blogger!

Iena said...

*off topic*
faten... akak dh jmp set snorkeling tu... kat mid valley tp bkn kat kedai faten ckp tu. kat dlm jusco.
ngah ader promotion... sambar terus...

Lady of Leisure said...

amboi pengantin baru ni... hehe...
eh inai faten masih ada tak?
lady pakai inai baru2 ni heheheh... saja nak feel pengantin baru... :D

CikChelsea said...

wahh bersiaran secara lansung dr rumah lg, kelas =P

terasa kemeriahan kt rumah jiran sblh tu..hihi

fatenton said...

suraya,
awwwwwwwwwwww jugaklah :D

fatenton said...

huda,
mmg boring pun huda..
hey thank u cheerleader! :D

fatenton said...

TK,
boringlah TK..i tak tau nak buat ape dah thats y i berblogging.. husband i duk tercari2 je rupenya.. :D

fatenton said...

kak iena,
dah jumpa ke?
ok semangat2..
snokeling spi lebam! :D

fatenton said...

lady,
awk pki inai??inai faten ada sikit agi kat ibu jari..
kat kaki ada lagi..
next month i'm going to my second honeymoon..nak pki jugaklah :D

fatenton said...

chelsea,
awk mcmnae dah ready ke for your new journey?
best wooo keje kat sana.. :D