Wednesday, September 22, 2010

PHD

Semalam saya MC..
Berjumpa doct di Az-Zahrah Bangi..
Servicenya? Biase-biase aje..

Mulanya saya datang nak jumpa specialist..
Tapi rupanya nak jumpa specialist kena buat appointment..
Ok, takpelah..saya jumpa doctor biasa jelah..

Nak menunggu kena panggil lebih kurang 1 jam jugak..
Tapi, doctor tu tanya itu sikit ini sikit adalah dalam 5 minit je mcm tu..
Ok..takpelah..
Sebelum keluar bilik, saya ty 'doct, boleh bagi saya MC tak?'
Dia angguk sambil ckp boleh.. oklah.

Saya tunggu kat farmasi..
Lama gila saya tunggu.. 3-4 orang yang datang selepas saya dah kena panggil ambil ubat dah..
Tapi nama aku tak sebut-sebut lagi..
Saya bangun, ty die pasal turn saya..
Die tanya nama saya sape, 'oh kan tadi dah panggil? 2 kali panggil'..
BILA MASA?????

Semua sekali rm51.40.. oklah..

Me: Eh takde bagi ubat ke kak?
Her: Nak ubat ke?
Me: Kalau takde tak payahlah..tapi bukan ke saya kena makan **** *****?
Her: Ha'ah.. kalau nak kami bagilah.
Me: Tak payahlah! Bagi MC je..
Her: Ada mintak MC ke?

Woohoooo.. ini sudah lebih niii...
Mak saya kat sebelah terus jadi warrior.. hahahah silap orglah korang nih! :D

Anyway, itu serba sedikit cerita saya semalam..
And semalam masa saya tgh leka tunggu ubat..
One of my blogger friend text me..
Saying that she's going to private her blog..
Dan mcm biasalah, semuanya gara-gara Miss/Mr Anon yang tak habis-habis dengan perasaan PHD mereka..
Sudah 2-3 blog yang saya gemar blogwalking memprivatekan blog masing-masing..
Kerana reason yang sama..
Come on people..
Jangan disebabkan perasaan hasad dengki anda tu buat semua orang terpaksa memprivatekan blog..

Pelik saya dgn sikap org mcm ini..
Tapi takpe, itu maknenye blog mereka ini merupakan blog yang digemari oleh readers..
Itu sebab mereka dengki..
Sebab blog mereka takde orang baca barangkali..

But pls, be smart my dear.. byk lagi kerja lain yang kamu boleh buat daripada kutuk orang.. :)


Till then, peace no war.

34 comments:

goblogbyfarah said...

salah dr ko jumpa, aku tak penah pun kena cam tu..huhuuu

Iena said...

PHD yg xder benefit...
hanya utk mereka yg berotak sempit kecik cam otak burung unta...

eMMe said...

Takleh nak ubah mentaliti org skrg nih, melainkan diri sendiri yg mengubahnya...

AQILAH RABAN said...

sis, hye..im one of your new follower..hmm about your entry ni..i pun sdih sbb ade one of my fav blog dh privatekan her blog..sdihhhh sgt..mcm nk ngis pun ade..xdptlah i nk cedok her recipe n read her story..huarghhhhhhhhhh

SurayaHarris said...

fareast photoblog tu my friend..cane u kenal?

btw,aritu pun i dah privatekan blog..then bukak blk sebab kawan i lg ramai dari anon2 loser tu..so i open ke public again..
=)

idayusof said...

Hai Faten. blog-hop dan terjumpe blog u. i link eh. :)

Elyn said...

salam... u pregnant ke?? tahniah!! err ni mesti i terlepas entry u... sorry.

NURULekmiRabat said...

owh..pHD itu kah. dasat tu,sampai org tpaksa private kn blog.teruknya si phd tu

asna cute said...

xyah risau kan org yg phd nie. ignore kn sajer. nti dia diam sndiri kak.

zeta said...

Teruk gak ye Klinik Az-Zahra..byk kali dah dgr cerita xbest psl klinik ni..
blogger yg u maksudkan tu L*** ke?tu la kan..Anon ni jahatla..dah xbest xleh nak baca blog org yg kita suka baca kan.. :(

maya amir said...

eh az zahra punye service gitu ke? tapi ramai gak yg ke sana..hmm.. btw, awak jgn privatisekan blog, kite suke dtg sini:) walaupun jarang tinggal jejak, tapi kite baca tau..

betul aa.. kenapa perlu ade PHD? isk..isk.. bukan leh dpt gelaran dr pun kalau ade iteeww PHD..heheh

Fathiyah said...

faten, kalo faten dah terror but burasak, akak nak rs ye... terliur la tgk gambar. hehe

Lya Colours said...

nasib bek blog kite x femes
xde org nak dengki2
hihihii

fatenton said...

farahgoblog,
maybe kot..tapi aku tak nak dah gi situ.

fatenton said...

kak iena,
amboi marah benor nampaknye.. ;p

fatenton said...

emme,
betul.. tapi tak semua org mcm tu kan.. :)

fatenton said...

aqilah raban,
hye..salam kenal..
u mean blog lady of leisure ke?

fatenton said...

fareast comment kat blog i.. then i suke tgk gbr die..
betul suraya, jgn dilayan tak guna pun..

fatenton said...

idayu,
hye idayu salam kenal :)

fatenton said...

elyn,
eh elyn u main teka-teka ye? :)

fatenton said...

nurul,
fitrah manusia.. :)

fatenton said...

asna cute,
setuju.. tak de untung ape pun..

fatenton said...

zeta,
agaknye masa i pegi tu time nak terkena kot zeta..

fatenton said...

maya amir,
buat masa ni i belum terfikir nak private lagi maya.. :)

fatenton said...

fathiyah,
errr..faten terer makan aje kak :D

fatenton said...

lya,
heheh..
harap2nye takde spi bila2 lah lya..

AQILAH RABAN said...

yup..blog sis lady..sdih sangat..i suka amek recipe dari dia coz its simple yer yummy..tp bila dia dh privatekn her blog rase sdih.

FarEast said...

eh chup! u org bangi ye?

shadashidi said...

faten bkn nk burukkn az zahrah..tapi memang service dia teruk...kite dh kena sekali masa wat DNC aritu..tu pun time tu terpaksa g sana sbb An nur kebetulan time kite gugur aritu xde dktor pompuan yg standby..kalo x, x ingin!

tobat x nk g sana...

fatenton said...

fareast,
nope.. i orang dekat2 area bangi tapi bukan bangi :D

fatenton said...

kak shada,
yeke?
nasib kak farah tak pernah kena mcm kita kan..

d.a.m.i.q.u.l.a said...

azzahrah tu mcm mhl sket.tapi rase ubat die bagus2 jugak.me tak pernah pegi,bf je pegi hehe

goblogbyfarah said...

lupa nak cakap kat ko, bini saifulnang beranak kat situ ye, dr noraini lagi tu sambut!hahaaaa...

SURIA AMANDA said...

apa la doctor tuh..leh lak ckp mcm tuh..