Sunday, September 12, 2010

my 4th Hari Raya

Salam all..

How's your raya so far?
Tahun ini saya beraya di Seremban dahulu, then shoot balik Segamat and Pontian..
Penat jgn cerita..
Tapi rasa seronok sgt sebab first time bwk pae balik tgk kampung..
Kesian pae..
Kesian sebab die tak biasa balik kampung..
Tapi pae budak baik sebab cepat sesuaikan diri..
Macam itulah kalau dah kawin..kena belajar sesuaikan diri..barulah berkat hubungan suami isteri :)

And saya agak cuak sebab dekat kampung takde ketupat rendang ni..
My parents dua-dua orang Bugis..
Biasanya kami takde lemang, takde rendang, atau kuah kacang ke apa..
Orang bugis sambut raya dengan makanan tradisi mereka such as Burasak, Lepat Loi, etc..
Tapi alhamdulilah, pae tak cerewet makan..
Apa yang orang hidang semua die 'ngap'.. bagus.
Nanti saya update cerita pasal burasak & lepat loi tu ye..

Oh, btw.. harini saya masih bercuti.. tapi pae dah start keje..
Pagi tadi saya ikut pae balik Melaka..
Sebab hajat hati nak kemas2 rumah kami di Melaka tu..
Tapi bila sampai, rupanya pae boleh tertinggal kunci rumah kami..
Now, cuba teka saya di mana..
Saya dekat surau.. surau office pae..
Ntah sampai bila saya kena lepak sini..
Kuang hasam punye laki :D


i can see the plant from here..maybe pae ada di situ agaknye..


psstt.. makcik cleaner ni tgh curi tulang.. ;p



4 comments:

~yaya~ said...

Hi faten,

Selamat hari raya. Penat travel pon still rasa seronok kan sbb nk sambut raya..hehe..kesiannn kena duduk dalam surau :p

SurayaHarris said...

Selamat hari raya.ketupat loi tu apa?ada gmbr?

Lady of Leisure said...

penat beraya tapi seronok bila jumpa sedara mara kan... :)

Lya Colours said...

makcik cleaner keletihan tu...