Sunday, September 5, 2010

Biskut Arab & Salam Aidilfitri All

Yesterday i made biskut arab & makmur..
Tau kan biskur makmur tu mcmane?
Die lebih kurang biskut arab tapi ada kacang kat dalamnya..

Saya mintak resepi from my Auntie Salwa..
Dia punye biskut makmur mmg yang paling sedap pernah saya makan..
So, punye dah semangat nak try..
End up, saya cuma dpt siapkan 10 bijik aje biskut makmur..
Why? sebab a bit leceh..
Actually, sangat leceh!
Nak menggentel kacang tu punyelah susah..
Nak siapkan 10 bijik tu je dah satu jam..
Last-last, saya buat biskut arab aje senang..
And pae loves to eat them so much..

Biskut arab ni senang sgt nak buat..and sgt sedap bila dimakan..
Cair di mulut, bukan di tangan ye..

My biskut arab aka biskut sugi.. walaupun tak bape nak menarik tapi rasanya sedap woooo :8D

Esok is my last working day..
This year i'm going to celebrate my Hari Raya at Seremban first, then baru balik Johor..
And this is my first time celebrating hari raya as a wife..
So i feel so excited & a bit 'gedik'..
That's y my baju raya for this year jadi 4 pasang..
Oh pls dont blame me.


                                                   

Selamat Hari Raya everyone..
Pls, be safe on your journey..
Do care about your loved one..
Maaf Zahir Batin..


Love,
FnF

16 comments:

zeta said...

biskut makmur mmg sedap..hehe..kena rajin buat slalu la nmpknye..baru la terer..

Selamat Hari Raya Faten..

mrs_yus said...

slmt hr rye maaf zhr dn btin jgk buat fnf :)

psstt : msk ape umh PIL mlm rye nti?hehe :D

"MULAN" said...

rajinnya faten buat biskut makmur..!! tabik la.. kita order je sbb suka sgt kuih tu.. nk buat alahai malas nya sbb kids kt rumah puasa..

"MULAN" said...

SALAM AIDIL FITRI & MAAF ZAHIR BATIN..

III bDkNaKaL III said...

Faten..slamat hari raye ...maaf zahir batin jika ade salah silap okey....

Lya Colours said...

selamat haaariii raaayaaa !!!

en_me said...

sonoknyer balek raya kannns.. ehehe

salam aidilfitri..

JUE said...

Faten mmg rajin! Respek ar...hehehe.

~~zaa~~ said...

zaa suke gile biskut arabb!!! :D


selemat hari raya aidilfitri, FnF!
maaf zahir batin..


zaa & khairul

shadashidi said...

selamat hari raya faten!!!
mesti x sabar nk beraya kan..

TK said...

Wah..4 pasang!!!Tambah lagi 3 jadi 7.Macam persalinan pengantin!!
My email asbn72@gmail.com
Kalau x sempat, I hntr lepas raya ye!Slamat Hari raya.. akak minta maaf ye kalau ada terkasar bahasa..
Selamat beraya sebagai isteri for the 1st time.

eesyaheera said...

faten suka masak kan. suami makin sayang la :P

Lady of Leisure said...

comel sangat kuih biskut arab faten, sama macam tuannya jugak... mak lady pun ada buat untuk lady biskut arab nanti lepas raya lady share picnya k hehe..
:)
anyway, selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..
:)

goblogbyfarah said...

ah tak habis2 ngan biskut arab!


tahun ni aku tak balik johor, again! :(

SurayaHarris said...

4 pasang?u are absolutely normal faten..selamat hari raya dan maaf zahir batin juga

eMMe said...

Salam Aidilfitri Maaf Zahir & Batin dari eMMe n Hubby, Jumpa lagi after 1 weeks Raya, take care!