Thursday, August 5, 2010

Ema & Faiz : The Prewedding

Ema is one of my close friend back in Kuantan where we were studying few years ago..
And what can i say, when the first time we met, my first impression of her was she is sooo sweet and very soft spoken..
Kami  memang rapat.. maybe sebab kami sama-sama budak kl, selalu balik kl sama-sama naik bas transnasional tu..
Dengan ema saya boleh bercerita apa saje.. she's a good listener.. but not a good advisor..heh
Oh i miss that moment so much!

And tak lama lagi, she is getting married with her beloved Faiz..
Both of them are so sweet for each other..
Muka pun dekat-dekat nak sama dah.. :)

I can still remeber their first date, masing-masing jumpa di bawah pokok di tepi dewan kuliah..
Ramai sungguh tukang penemannya, termasuklah saya..
Tapi baik faiz or ema masing-masing tak bercakap pun..
Just senyum, jeling-jeling gitu aje.. kelakar gile bila igt balik.. tapi mmg sweet :)

For their pre-wedding, we went to Putrajaya early in the morning..
Saya baru tahu dekat wetland, botani dan seangkatan dengannya kalau nak buat photoshoot ke apa kena byr RM100 satu jam..
Aikk.. sejak bila pulak ntah.. padahal bukan lawa sgt pun kat situ..lagipun diorang bukan pki baju pengantin ke apa.. last-last kami blah..  kami tak heranlah mak guard! Byk lagi tempat lain kat situ yang lagi cunn.. boooooosuk!

Dah lama tak jumpa ema, so we had so much things to talk and to share together..
Tgh leka borak, suddenly ema asked me,

Ema: Nak jadi pengapit ema tak?
Me : Eh boleh ke orang dah kawin jadi pengapit?
Ema : Boleh je.. nak tak?
Me: Eh takpe ke..nanti faten lagi lawa dari ema?

hahahah.. i was just kidding ok dear.. and of coz i'm so excited to do so.. :)


happy ending..insyaallah..



* off for a short holiday with my love.. sebelum puasa kita cuci mata dulu! wooooottt wooooottttttt :D
happy weekend everyone!

10 comments:

Ezzah said...

hohohohoh..kengangan di bawah pokok mmg tak dapat dilupakan. faiz dgn ema dok menjeling je...tp yg hok dok yeman2 tuh yg bnyk mulut. ahahahah :D

mrs_yus said...

aiitt pengantin lamo jdik pengapitt???ok..xnk ckp pelah sbb bride 2 b yg pilih kn..hehehe..ok edit cpt2 pic tuu..sara nk tgk.. :)

goblogbyfarah said...

bukan dia pakai baju putih ke?

Elyn said...

eh ye ke kene bayar tmn botani tu?? baik pi round dlm ptrjy je lai beshhh

eMMe said...

kim salam kat Ema!
n wish kat dia selamat Pengantin baru!

~~zaa~~ said...

the last gedik will get married soon!! can't wait ok!

Farah Y said...

Cantik! More, more! :)

maya amir said...

nak tgk lagik..nak gmbr lagik:)

Lya Colours said...

cik fatin, selamat berpuasa

abanglong said...

salam...first time tinggal komen :)

ehh yer ekk kena bayo klu nak amik gambar kat situ... first time dengar neh.