Sunday, April 10, 2011

34 minggu

Hye all..
Minggu ni dah 34 minggu dah baby ada dalam perut saya..
Alhamdulillah..

Last Saturday pergi checkup..
Dalam hati sentiasa berdoa semoga semua normal dan baby sihat walafiat hendaknya..
Alhamdulilah..
Doct ckp baby ok.. berat baby pun dah 2kg..
Berat saya? Tak payah tanyelah..sampai kena tegur ngan gynae..so lu pikirlah sendiri  ;p

Hati memang sedikit berdebar..
Everytime buat checkup mmg akan rasa mcm ni..
Tiba-tiba doct buat bunyi 'hmmmmmmm'..
Mulut ringan je terus tanya 'kenapa?tak pusing lagi ke?'
Doct geleng kepala sambil senyum..

Setiap hari saya berdoa dan pujuk baby moga-moga baby pusing..
Tapi, baby tak mau pusing lagi..
Saya tanya doct, sebab saya selalu duduk ke?
Doct ckp tak tentu juga.. byk faktor boleh menyebabkan kedudukan baby songsang ni..

Kalau ikut hati, nakkkkkkk sgt bersalin normal..
Saya pandang pae.. pae senyum aje..
Doct ckp saya masih ada masa lagi.. trylah pujuk-pujuk baby, doa byk2..
Akan saya lakukan yang terbaik.. insyaallah..
Sekarang ni kena rajin lap lantai pakai tangan, cuci bilik air, naik turun tangga..
Paling penting bersujud banyak-banyak.. doa dan minta pada Allah..

Tapi kalau baby tak mau pusing jugak, saya dah pujuk hati ni..
Tuhan lebih tahu apa yang terbaik untuk hambanya..
Asalkan baby sihat, saya sihat.. itu sudah cukup..
Yang lain-lain, saya pasrah sajelah..

Doakan yang terbaik ye.. :)



baby dalam gaya breech mana ye baby? ;)



5 comments:

MULAN said...

marsha dulu 'frank breech'.. alhamdulillah keluar dgn selamat.. normal & keluar ponggong dulu..

resah gelisah sunggoh sebelum tu.. tapi sbb doc kata baby tak besar sgt, around 3kg.. so try push je la..

alhamdulillah..

take care & doa banyak2 ya..

Rania Raffel said...

fatinn, kejap je dah 34weeks! cuba cakap dengan baby baik2, pujuk dia tau, selalunya baby dengar.. tapi, kalau masih songsang jugak, redha okey, macam nisa redha kena operate walau sedih..

shadashidi said...

insyaAllah, doa byk2 tau, mana tau nanti baby faten pusing...
thnik positip tau :)

-Sara- said...

kene byk pujuk bby awk tu faten..sara doakan yg baik2 sje utk awk n baby..take care..

Miz Fieza said...

same wit my baby...tak pusing2 sampai dekat 9 bulan..last2 set date tok operation huhuhu nasib...