Monday, March 14, 2011

10 weeks to go




Harini rasa rajin nak update blog :)

This week alhamdulilah i'm 30 weeks already..
Another 10 weeks to go insyaallah..
I hope everything goes well..
Right now i can feel my baby dancing & crawling inside my tummy.. syok sgt :)

Last 3 weeks, i had an antenatal class at KPJ Selangor..
For those yang baru pertama kali nak jadi mak & bapak budak eloklah pergi class ni..
Mcm2 yang diajarnye..
Dari cara nak amalkan pemakanan yang sihat, mandikan baby, exercise utk pregnant woman, cara control pernafasan masa tgh deliver, semuanya benda-benda penting yang perlu diambil tahu oleh  mereka yang sdg mengandung..

Bayaran pun taklah mahal.. RM50 je for per couple..
Sape yang planning nak deliver kat sini, dpt free saje..
Class start dari pukul 9am - 6pm mcm tu..
Lunch pun disediakan..
So mmg worth it :)

And last 2 weeks, FnF sempat berjalan-jalan di Cameron Highland..
But trust me, sapa yang tgh ngandung tu tak payahlah jalan jauh2..
Sakit pinggang, sakit belakang semua sakit rasanya duk lama sgt dlm keta..
Bila dah spi atas, fatenton sibuk cari bantal je.. hehehe ;)

So far barang-barang baby boleh kata 70% dah beli..
Saya jenis suke survey-survey dulu..pergi sana survey pergi sini survey..
Tapi dlm pada survey-survey pun terlepas jugak satu dua pasang baju..
Muncung je pae.. 10 kali survey dah bape byk dah tu.. heheh ;)

Seronoklah.. seronok sungguh rasenye.. terima kasih tuhan.




perut saya kecik je..  benda lain yang besar.. :p





*I AM ENJOYING MY LIFE AS MOM TO BE.. :)


18 comments:

MiSz eiN said...

memang kecik giler perut kamu faten
tp bagus lah
comel je nampak
:)

eMMe said...

lame giler faten tak update blog
cemne skrg?
masih mabuk2 lagi ke?
perot tak besar sgt la...
cumei je faten, hope u hepi owez dear~

zeta said...

Seronoknye u menanti kelahiran baby kan..i doakan semunya berjalan lancar utk u.. :)

InaAchik said...

mmg kecik la perut faten...
comel sgt! hehhee

ღnFashyaღ said...

owh, senyap-senyap ada isi didalam ye. Conngrates!!. 10 minggu je tinggal. :)

✿ EyZa QHaiRy ✿ said...

alolo teciknyer perot fatenton.. comel je..Tak sabar nak jumpa.. Lagi 2 minggu eza masuk keje.. ;)

-Sara- said...

benda lain besar? haha

*oit cik kak, asallah kasi crop muke awk dlm pic tu? ishh spoil lah! :D

TK said...

Sempat lagi tu jalan2 ke Cameron Highland. Akak selalunya kalau dah hujung2 tak berapa ke mana sbb asyik nak ke toilet je.
Keciknya your tummy...
Semoga selamat melahirkan..mmg best ada baby..

~~zaa~~ said...

so sweeetttttt....i wish i could feel it too...pray for me, dear...

tak lama da tu nak keluar babynye! tak sabar!!!

Mimy Hamid said...

nak berjangkit gak...hehe take care fatin

jijah montel said...

benda lain yg besar??? tgk semua kecik aje.. kuikui..

zarin said...

ha ah laaa
chomel je perut awak ek...
hikhik teringat akak masa dolu dolu..tiap kali survey terlepas gak 2-3 pasang baju hahaha...pastu memang banyak jadinya :D

maya amir said...

aahh..mmg kecik.. heheh..takpe, janji baby sihat & die membesar dgn jayanye di dalam itteww.. anak sulung kan? bese anak sulung mmg kecik jek perutnya:))

Ms Dots said...

bestnyer gi Cameron. mengidam fresh strawberry yea... dah tau ke bb girl or boy?

axie said...

ala..comeinya perut faten..
take care dear :)

Atiqah Adnan said...

Oh so cute perut itu.. hee~

MULAN said...

owwhh... take care ya.. tak lama dah tu..

FarEast said...

owh ... nanti update lagi ... cerita pengalaman anda saat hampir dekat melahirkan anak ... saya sgt naif benda2 mcm ni ... sebab saya baru melangkah alam perkahwinan :)