Sunday, February 13, 2011

little update

Assalamualaikum..
Ketika entry ini ditulis, saya sedang berada di Melaka..
Dah lama gileeeeee tak balik sini since mula2 pregnant haritu..
How i miss my home so much!

Alhamdulilah..
Kehidupan terasa begitu indah sekarang..
Lagi-lagi bila dpt rasa baby kicking..
Maybe buat flying kick kot..
Tido malam tak pernah lena..
Mesti terjaga bila kena kick..

Actually baru lepas buat checkup..
Doct ckp berat baby 660gm..
Tapi berat saya 59 kg.. naik about 10kgs within 6 months (sedih)
Takpelah nanti lepas deliver kasilah turun balik apedehal kan?
Mana taknye konon bila makan je 'untuk 2 org'..
Padahal nafsu makan tu tak igt..
Guna alasan untuk 2 orang.

Sekarang dlm kepala ni sikit2 pikir nak beli barang baby..
Pantang jumpa kedai baby, mesti singgah..
Biasalah first baby of cozlah excited lebih skett..
Kalau tak masuk kedai, beli online pun jadi..
Takde keje lain dah.

cantikkan? tapi tak taulah 2-3 minggu lagi mesti bertukar selera lagi.. biaselah fatenton.



Pasal mengidam tu tak jadi masalah sgt..
Selalunya apa yang saya rasa teringin nak makan senang je nak cari..
Tapi lately suke makan nasi kerabu dgn white milk tea from oldtown..
"Tea" is not very good for pregnant woman...
Alah tapi sekali sekala takpelah..
Nanti kesian anak tu meleleh-leleh je air liurnye.. eceehh padahal diri sendiri yang nak..
Malam tadi dah sound pae 'i teringin nak makan buah berangan'..
Senang je nak cari tu sayang.. tak susah pon :p

Mcm biasa dah balik rumah sendiri kenalah masak sendiri..
Masak nasi goreng pun jadilah asalkan masak..

Gtg.. bye everyone :)

26 comments:

Lady of Leisure said...

at last setekah sekian lama tunggu blog faten berupdate jugak hehe.. happy for u dear. :)

TK said...

Tumpang excited org nak dpt baby..Barang2 baby cute2 kan...Akak dulu suka tgok baby bootie yg cute2 utk kaki baby yg comel. Bila faten due?I am gonna get you something!

axie said...

faten, masukkan lah pic terkini ;)
bestkan baby tendang2..rindu plak..ops!

zeta said...

jaga diri baik2 ye fatenton.. :)

MiSz eiN said...

teringin makan buah berangan xpe
jgn kuat berangan
:D

SurayaHarris said...

i'm sooo happy for you dear...seriously...

zarin said...

akak pulak tk sabar nk tunggu baby ni lahir
psst dulu pun by the time nk bersalin berat akak naik nearly 15 gk...nasib breastfeed..cepat aje turunnya

Ms Dots said...

Good to hear that mummy and baby are progressing well.. upload la gambar faten tgh preggy.. sure syomel.

cik jijah said...

59kg je? tak lah berat sgt.. heheheh.. takpe.. mcm faten ckp.. nanti lepas deliver breastfeed.. insyaallah cepat kurus nanti :)

MULAN said...

take care ya faten... makan je apa yg boleh.. sbb nanti masa pantang tengok je jawapnya.. hehhe..

FarEast said...

alhamdulillah ... hope baby sihat2 selalu ;) anyway mesti sgt happy nak dpt baby ;) happy for u :D

fatenton said...

lady, sejak 2 menjak nih malas nak update blog..pembawakan barang kali..hehe

fatenton said...

TK,
thanks sissss..
faten pun suke tgk bootie2 yg cute2 tu..faten due bulan mei insyaallah..berdebar ni.. alah sis susah2 aje.. takpe2 :)

fatenton said...

axie, haa ape lagi jomlah cepat :D

fatenton said...

zeta,
thanks zeta :)

fatenton said...

ein,
heheh laki aku pun ckp benda yg sama :D

fatenton said...

suraya,
thanks dear.. really appreciate it :)

fatenton said...

zarin,
haa betul tu org ckp klu breastfeed nt berat turun kan.. harap2nye gitulah.. :D

fatenton said...

ms dots,
heheh ok2 nt i masukkan gbr perut.. hihihi

fatenton said...

cik jijah,
rasa mcm berat sebab tak pernah lagi berat mcm nih..huhuhu

fatenton said...

mulan,
hehe tak jugak sis.. faten kontrol2 jugak ni takut nt kena minum air gula haru je.. :D

fatenton said...

far east,
thanks.. mmg sgt happy..hehe :D

Lady of Leisure said...

teringin la nak nengok pic faten preggy hehe

fatenton said...

lady,
utk lady nt faten masukkan ye.. :)

ratna said...

salam adik ku faten.. akak baru tau awak pregnant.. tahniah.. take care okay..

SURIA AMANDA said...

lama x jengah sini..dah baper bulan eh faten..lisa due 17hb jun nanti..twins..berat badan dah ni..baru nak masuk 6 bulan..